DUBICSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK 8/2023. (X.5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2019.(VII.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

PDF Letöltése
Dubicsány Község Önkormányzat Képviselő- testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében megmeghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2019. (VII.24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület ülését a polgármester írásbeli meghívóval hívja össze. A polgármester akadályoztatása esetén az ülést a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármester, mindkettőjük akadályoztatása esetén az Ügyrendi Bizottság elnöke hívja össze. A polgármesteri és alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége esetén, a képviselő-testület ülését az Ügyrendi Bizottság elnöke hívja össze.

2. §

Az SZMSZ 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

3. §

A Rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

DUBICSÁNY, 2023. október 5.
Radnai ZsoltFucskó Róbertné
polgármesterjegyző

A rendelet kihirdetésének napja: 2023. október 5.

DUBICSÁNY, 2023. október 5.

Fucskó Róbertné

jegyző

1. melléklet

6/2019.(VII.24.) önkormányzati rendelethez

AZ ÁTRUHÁZOTT FELADATOK ÉS HATÁSKÖRÖK JEGYZÉKE

1. A Képviselő-testület a polgármesterre az alábbi hatáskörök gyakorlását ruházza át:

a) Hatáskörére és illetékességére tekintet nélkül az arra rászorulónak krízis helyzetben nyújtott települési támogatást biztosít, ha ennek hiánya a rászorulónak az életét, testi épségét veszélyezteti.

b) Településkép-érvényesítési eszközök alkalmazásának feladat és hatáskörét.

c) Mikulás csomag támogatást.

d) Karácsonyi támogatás.

2. A Képviselő-testület a jegyzőre az alábbi hatáskörök gyakorlását ruházza át:

a) Lakásfenntartási települési támogatást,

b) Temetési települési támogatást,

c) Jó tanulók szociális támogatását,

d) Beiskolázási támogatást,

e) Köztemetést

3. A Képviselő-testület a Putnok és Térsége Önkormányzati Társulásra ruházza át az alábbi hatáskörét:

a) Házi segítségnyújtás

b) Belsőellenőrzés

Általános Indokolás

A Jat. 22. § (1) és (2) bekezdései értelmében a jogalkalmazás és az utólagos hatásvizsgálat tapasztalatait is figyelembe véve önkormányzati rendelet esetén a jegyző gondoskodik arról, hogy – többek közt - az elavult, szükségtelenné vált, a jogrendszer egységébe nem illeszkedő, a jogszabály címzettjei számára gyorsabb szabályozással felváltható, a normatív tartalom nélküli, tartalmilag kiüresedett vagy egyébként alkalmazhatatlan, vagy az indokolatlanul párhuzamos vagy többszintű szabályozást megvalósító jogszabályi rendelkezések hatályon kívül helyezésére, illetve megfelelő módosítására kerüljön sor.

Vissza