Útkarabantartáshoz szükséges gépek beszerzése

Kedvezményezett neve: Putnok Város Önkormányzata
Pályázati felhívás neve: A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére, külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése
Felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
Projekt címe: Útkarbantartáshoz szükséges gépbeszerzés Putnok Városában, Dubicsány és Serényfalva Községekben
Projekt azonosító száma: 1826617917
Szerződött támogatás összege: 18,8 millió forint
A támogatás mértéke: 95%

PROJEKT BEMUTATÁSA

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztését, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítását, és a földrajzi mobilitás elősegítését, mely célok elérését a Kormány a települési önkormányzatok, az önkormányzati társulások fejlesztése révén tervezi megvalósítani. A megvalósuló pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése, a földrajzi mobilitás elősegítése, ezeken keresztül a térség gazdaságának fejlesztése. Jelen beruházás Putnok Város Önkormányzatának vezetésével, Dubicsány Község Önkormányzat valamint Serényfalva Község Önkormányzata részvételével együttműködve valósul meg. A beszerzés közös célja a napi szintű közútkarbantartás költséghatékony biztosítása, az erőforrások kihasználásának maximalizálása. A kitűzött cél elérése érdekében az útjaink állapotjavításához szükséges munkagépeket és az azok működtetéséhez szükséges erőgépet fogjuk megvásárolni. A pályázat keretén belül beszerzésre kerül: 1 db 110 LE MTZ-1025.5 traktor, 1-1 db gréder, tolólap és sószóró.

A fejlesztés eredményeképpen a három önkormányzat területén gyorsabban és költséghatékonyabban valósul meg az utak tisztítása és karbantartása, mely így növeli az itt élők komfortérzetét és elégedettségét. Télen az utak járhatóságának biztosításával nemcsak a lakosság, hanem a helyi vállalkozások járművei is zavartalanul tudnak közlekedni, így biztosítva stabil és hosszú távú eredményes működésüket, fejlődésüket és munkahely megtartó képességüket.

Vissza