Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Dubicsány községben

a kedvezményezett neve: Dubicsány Község Önkormányzata
a projekt címe:Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Dubicsány községben
a szerződött támogatás összege:62.025.254,-Ft
a támogatás mértéke (%-ban):100%
a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.29.
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.03.01.
projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BO1-2017-00019
a támogató alap(ok)ra vonatkozó utalás (ESZA, ERFA, KA, vagy több támogató alap esetén ESB-Alapokra):Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása

Polgármesteri Hivatal: A felújítás során korszerűsítjük az épület hőszigetelő tulajdonságait, egyúttal a homlokzat felújításával az épület esztétikai megjelenését javítjuk. A homlokzatot 16 cm-es EPS H-80 ragasztott polisztirol szigeteléssel burkoljuk, melyre színezett vékonyvakolat kerül az építtetővel egyeztetett színben.

A padlásfödémet 10+15 cm-es kőzetgyapot szigeteléssel látjuk el.

A meglévő homlokzati nyílászárókat kibontjuk, helyükre minimum hét légkamrás masszív műanyag profilrendszerből készült (min. 70 mm beépítési mélység) speciális, két rétegű (ha szükséges 3 tétegű), hőszigetelő üvegezésű, bevonattal, (argon, kripton) nemesgáztöltéssel ellátott nyílászárókat építünk. Az 1,80 m parapet beépítésű bukó-nyíló ablakok kézi, flexibilis távnyitóval. A vizes helyiségekben az ablakba beépített AERECO szellőzővel.

A közszolgáltatást végző, közösségi célú funkciókat ellátó épület felújítása során kötelező az akadálymentesítés. Miután az épület külső épületszerkezeti elemeinek felújítására is sor kerül, a tervezett beruházás megfelel a projektarányos akadálymentesítés követelményeinek. A tervezés során az akadálymentesítés szempontjából az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet (OTÉK), továbbá a „Segédlet a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtéséhez”előírásait betartottuk. A projekt keretében az épület főbejáratát akadálymentesítettük és az előtérből nyílóan egy új akadálymentes mellékhelyiséget alakítottunk ki

Az udvar szintjéről földszintre egy meglévő rámpa vezet, ugyanakkor meghagytuk az utcafrontról lépcsőn át történő megközelítés lehetőségét.

Az udvaron 1 db mozgáskorlátozott parkoló ki van építve.

Közösségi Ház: A felújítás során korszerűsítjük az épület hőszigetelő tulajdonságait, egyúttal a homlokzat felújításával az épület esztétikai megjelenését javítjuk. A homlokzatot 16 cm-es ragasztott kőzetgyapot szigeteléssel burkoljuk, melyre színezett vékonyvakolat kerül az építtetővel egyeztetett színben.

A lábazatra 16 cm-es XPS hőszigetelést ragasztunk, melynek felületképzése lábazati műgyanta gyöngyvakolat. A padlásfödémet 10+10 cm-es kőzetgyapot szigeteléssel látjuk el.

A tetőteret kivéve a meglévő homlokzati nyílászárókat kibontjuk, helyükre minimum hét légkamrás masszív műanyag profilrendszerből készült (min. 70 mm beépítési mélység) speciális, két rétegű (ha szükséges 3 tétegű), hőszigetelő üvegezésű, bevonattal, (argon, kripton) nemesgáztöltéssel ellátott nyílászárókat építünk. Az 1,80 m parapet beépítésű bukó-nyíló ablakok kézi, flexibilis távnyitóval. A vizes helyiségekben az ablakba beépített AERECO szellőzővel.

A közszolgáltatást végző, közösségi célú funkciókat ellátó épület felújítása során kötelező az akadálymentesítés. Miután az épület külső épületszerkezeti elemeinek felújítására is sor kerül, a tervezett beruházás megfelel a projektarányos akadálymentesítés követelményeinek. A tervezés során az akadálymentesítés szempontjából az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet (OTÉK), továbbá a „Segédlet a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtéséhez”előírásait betartottuk. A projekt keretében az épület főbejáratát akadálymentesítettük és az épületbe történő bejutást kültéri kerekesszék emelő berendezés telepítésével oldottuk meg. Az épületben akadálymentes vizesblokk kialakítására nincs lehetőség, ezért rendezvény esetén a szomszédos Polgármesteri Hivatal akadálymentes vizesblokkját használhatják az arra rászorultak.

Megvalósítási helyszín:

- a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés) ->2020.02.29. - A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018. év 03. hó 01. nap. - projekt azonosító száma -> TOP-3.2.1-16-BO1-2017-00019 - a támogató alap(ok)ra vonatkozó utalás (ESZA, ERFA, KA, vagy több támogató alap esetén ESB-Alapokra) -> Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása

Vissza